Blog

4. mei, 2014

Vandaag was ik te gast in de Michaelskerk in Oosterland. Een werkgroep had mijn boek als uitgangspunt genomen voor de oecumenische viering van 4 mei vanochtend. Direct toen ik het hoorde dacht ik 'daar wil ik heen'. Heel bijzonder. De groep had teksten uit mijn boek gekozen die werden voorgedragen, een rollenspel met kinderen georganiseerd, liederen gemaakt en dat alles met bijzonder veel toewijding en respect voor mijn tekst. Ik was diep geroerd en ben dat nog steeds. Wat mijn boek niet teweeg brengt! Fijn dat het thema zovelen raakt.

Dinsdag naar Purmerend en dan woensdag nog naar Voorhout! 

2. mei, 2014

Na een mooie avond in Spanbroek, met veel belangstellenden, ben ik vanavond te gast in Doorwerth. Niet in het kasteel, dat een van de mooiste plekjes van ons land is, maar in de Read Shop. Mijn lezing start om 19.30 en ik verheug me er al weer op! Het doet me goed dat men geraakt wordt door mijn boek en voorlezen uit eigen werk vind ik erg leuk. Heel iets anders dan muziek maken 🙂!

29. apr, 2014

Morgen begint mijn toertje door het land in de boekhandels. Ik begin in Spanbroek, in The Readshop. Erg leuk, is een geheel nieuwe plaats voor mij. Mooi hotel geboekt in Heerhugowaard voor de nacht want Groningen is me te ver weg om na de lezing weer naar terug te gaan, zeker omdat ik niet zo'n autorijder ben en het liefst uren in de trein zit te lezen of naar buiten staar. Spannend. Deze tijd is beladen, ook voor mij. De kranten staan vol over de Herdenkingen en mijn verhaal vertelt natuurlijk ook een deel daarvan. Door het boek lijkt het wel alsof het nu nog meer aanwezig is dan eerder. Ook logisch natuurlijk; zo ben ik nog nooit naar buiten getreden en nu komen er zelfs mensen naar mij luisteren! Nou, het worden vast mooie avonden. Ik verheug me er op!

16. apr, 2014

De komende tijd kom ik in een aantal winkels een lezing geven over mijn boek en de muziek die daar in voor komt. Alle lezingen zijn 's avonds. Iedereen is natuurlijk van harte welkom! Het gaat om de volgende data en winkels: 30 mei de Readshop in Spanbroek, 2 mei de Readshop in Doorwerth, 6 mei Boekhandel Het Leesteken in Purmerend, 7 mei HoekBoek in Voorhout.

3. mrt, 2014

Altijd heerlijk om naar deze vrouw te luisteren, niet alleen als ze speelt maar ook wanneer ze praat over muziek. Past helemaal bij mijn boek! Kijk ook mijn site www.yvandenberg.nl op de pagina 'praten over muziek'